Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Whipsnade

     Zoologická zahrada Whipsnade, známá také jako ZSL Whipsnade Zoo, je jednou z největších zoologických zahrad ve Spojeném království. Nachází se v oblasti Dunstable Downs, Bedfordshire, v Anglii. Níže jsou uvedeny některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Zoologická zahrada Whipsnade byla otevřena v roce 1931 a byla jednou z prvních zoologických zahrad na světě, kde bylo uplatňováno koncept přírodních expozic, kde zvířata mohou žít v co nejpřirozenějším prostředí.

     Poloha a Rozloha: Whipsnade Zoo se rozkládá na ploše přes 600 akrů, což ji činí jednou z největších zoologických zahrad na světě. Je umístěna v přírodním a kopcovitém terénu, což umožňuje vytvářet prostorné expozice pro různé druhy zvířat.

     Druhy Zvířat a Expozice: Zoo domovem pro více než 2 500 zvířat z různých částí světa. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvíce respektovaly přirozené potřeby a prostředí zvířat, a zahrnují savce, ptáky, plazy a ryby.

      Ochrana Druhů a Výzkum: Whipsnade Zoo se aktivně účastní programů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie. Spolupracuje s různými organizacemi na projektech globální ochrany biodiverzity.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoo pořádá různé akce, vzdělávací programy a tematické dny pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také zvyšovat povědomí o ochraně přírody a zachování ohrožených druhů.

     Inovace a Udržitelnost: Whipsnade Zoo se snaží být ekologicky odpovědná a využívá moderní technologie a inovace pro zlepšení své udržitelnosti a péče o životní prostředí.

     Zoo Whipsnade je oblíbeným místem pro návštěvníky, a její prostorné expozice a snaha o ochranu ohrožených druhů ji činí významným centrem pro ochranu biodiverzity a vzdělávání veřejnosti.

 

 

entrance-to-zsl-whipsnade-zoo.jpg   zsl-whipsnade-zoo-s-troop-of-ring-tailed-lemurs-investigate-a-bamboo-stick--balance-beam--for-treats--c-zsl.jpg