Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Marwell

     Marwell Zoo je zoologická zahrada nacházející se v Winchesteru v Anglii. Několik klíčových informací o této zoologické zahradě zahrnuje:

     Historie a Založení: Marwell Zoo byla otevřena v roce 1972 a od té doby prošla několika významnými rozšířeními a modernizacemi. Její zaměření na ochranu ohrožených druhů a vědecký výzkum ji činí významným hráčem v oblasti ochrany biodiverzity.

     Poloha a Rozloha: Nachází se na ploše více než 140 hektarů, což umožňuje vytvoření prostorných a přirozených expozic pro různé druhy zvířat. Marwell Zoo se nachází poblíž města Winchester v anglickém hrabství Hampshire.

     Druhy Zvířat a Expozice: Marwell Zoo hostí širokou škálu druhů zvířat, včetně savců, ptáků, plazů a obojživelníků. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvíce respektovaly přirozené potřeby a prostředí zvířat.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Zoo se aktivně zapojuje do ochrany ohrožených druhů a podporuje výzkum v oblasti zoologie. Pracuje s různými organizacemi na celosvětových projektech na zachování biodiverzity.

     Veřejné Akce a Edukace: Marwell Zoo pořádá různé akce, vzdělávací programy a workshopy pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také šířit povědomí o ochraně přírody a zachování ohrožených druhů.

     Inovace a Ekologie: Zoo se snaží být ekologicky odpovědná a provozuje několik projektů zaměřených na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Kromě toho implementuje moderní technologie a inovace pro zlepšení péče o zvířata.

     Marwell Zoo je oblíbeným místem pro rodiny, turisty a milovníky zvířat. Její snaha o ochranu biodiverzity, vzdělávání veřejnosti a péči o zvířata ji řadí mezi moderní a odpovědné zoologické zahrady.

 

stazeny-soubor.jpg     mqdefault.jpg