Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Chester

     Chester Zoo je jednou z největších a nejznámějších zoologických zahrad ve Spojeném království. Nachází se v městě Chester v severozápadní Anglii. Níže jsou některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Chester Zoo byla otevřena v roce 1931 a od té doby prošla mnoha inovacemi, modernizacemi a rozšířeními. Je známá svou dlouhou historií v oblasti péče o zvířata a ochrany ohrožených druhů.

     Poloha a Rozloha: Zoo se rozkládá na rozsáhlém území o rozloze přes 125 akrů. Nachází se v krásném přírodním prostředí, což umožňuje vytvoření prostorných a přirozených expozic pro různé druhy zvířat.

     Druhy Zvířat a Expozice: Chester Zoo domovem více než 21 tisíc jedinců z více než 500 druhů zvířat. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvěrněji simulovaly přirozené prostředí zvířat a umožňovaly návštěvníkům sledovat je v co nejpřirozenějším chovatelském prostředí.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Chester Zoo je aktivním účastníkem projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie. Spolupracuje s různými organizacemi na celosvětových programech na zachování biodiverzity.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoo po

řádá různé veřejné akce, tematické dny a vzdělávací programy pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také zvyšovat povědomí o ochraně přírody a významu zachování ohrožených druhů.

     Inovace a Udržitelnost: Chester Zoo se snaží být ekologicky odpovědná a prosazuje udržitelné praktiky. Implementuje moderní technologie a inovace v oblasti péče o zvířata a úspor energie.

     Chester Zoo je oblíbeným místem pro návštěvníky všech věkových skupin a přitahuje miliony lidí ročně. Její výrazné úsilí o ochranu přírody a vzdělávání veřejnosti ji činí významným hráčem v oblasti zoologie a ochrany biodiverzity.

_112661658_chesterzoo.jpg   islands-alligator-qq2s-8184-8176.jpeg