Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Bratislava

     Zoologická zahrada v Bratislavě, známá také jako Zoo Bratislava, je jedním z nejvýznamnějších zoologických zařízení na Slovensku. Níže jsou uvedeny některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Zoologická zahrada Bratislava byla založena v roce 1960 a nachází se v městském lesoparku Mlynská dolina.

     Poloha a Rozloha: Zoo se nachází v příjemném přírodním prostředí na svahu Malých Karpát, což umožňuje vytvoření prostorných expozic pro zvířata. Celková rozloha zahrady se rozšířila v průběhu let, aby poskytla co nejpřirozenější prostředí pro chov zvířat.

     Druhy Zvířat a Expozice: Zoo Bratislava domovem mnoha druhů zvířat z různých částí světa. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvěrněji simulovaly přirozené prostředí zvířat a zároveň poskytovaly návštěvníkům příjemný zážitek.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Podobně jako většina moderních zoologických zahrad, i Zoo Bratislava se účastní projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoo pořádá různé veřejné akce, edukační programy a tematické dny pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také zvyšovat povědomí o ochraně přírody a udržitelnosti.

     Modernizace a Infrastruktura: Zoo Bratislava se snaží udržovat moderní standardy v péči o zvířata a infrastruktuře. Průběžně investuje do modernizace a vylepšení expozic.

    Zoo Bratislava je oblíbeným místem pro rodiny, školní výlety a všechny, kteří mají zájem o svět zvířat. Je to také důležitý hráč v ochranně ohrožených druhů a ve vzdělávání veřejnosti o důležitosti biodiverzity. Pro aktuální informace doporučuji navštívit oficiální webové stránky Zoo Bratislava.

1511374399.jpg   images.png