Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Bojnická zoologická zahrada

     Bojnická zoologická zahrada, známá také jako Bojnický ZOO, se nachází v Bojnickém zámku a parku v městě Bojnice na Slovensku. Níže jsou některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Bojnická zoologická zahrada byla založena v roce 1955 a je jednou z nejstarších zoologických zahrad na Slovensku. Nachází se v blízkosti Bojnického zámku, který je jedním z nejznámějších hradů a zámků na Slovensku.

     Poloha a Rozloha: Zoologická zahrada je situována v krásném okolí Bojnického parku. Její rozloha není tak velká jako u některých jiných zoologických zahrad, ale nabízí příjemné prostředí pro návštěvníky.

     Druhy Zvířat a Expozice: Bojnická zoologická zahrada domovem mnoha druhů zvířat, včetně savců, ptáků, plazů a dalších. Expozice jsou navrženy tak, aby poskytovaly co nejlepší podmínky pro chov a pohodu zvířat.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Podobně jako mnoho moderních zoologických zahrad, i Bojnická ZOO se účastní projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoologická zahrada pořádá různé veřejné akce, edukační programy a tematické dny pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také šířit povědomí o ochraně přírody a důležitosti zachování biodiverzity.

     Bojnická zoologická zahrada je oblíbeným místem pro rodiny, školní výlety a všechny, kteří mají zájem o přírodu a živočišný svět. Je spojená  turistickým lákadlem Bojnickým zámkem, což dělá z návštěvy zajímavý a pestrobarevný zážitek. Pro aktuální informace a detaily doporučuji konzultovat oficiální webové stránky Bojnické zoologické zahrady.

16686050-29ed3f.jpg   zoo_bojnice.jpg