Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Wrocław

     Zoologická zahrada ve Wroclawi, známá jako "Ogród Zoologiczny we Wrocławiu" nebo zkráceně ZOO Wrocław, je jedním z populárních míst pro návštěvníky v Polsku. Níže jsou některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: ZOO Wrocław byla založena v roce 1865 a je jednou z nejstarších zoologických zahrad ve střední Evropě. Během své dlouhé historie prošla několika rozšířeními a modernizacemi.

     Poloha a Rozloha: ZOO Wrocław se nachází v krásném přírodním prostředí, které je rozděleno na několik sekcí. Nachází se v oblasti Szczytnicki Park, což je rozsáhlý park ve Wroclawi.

     Druhy Zvířat a Expozice: Zahrada domovem mnoha druhů zvířat, včetně savců, ptáků, plazů a ryb. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvíce respektovaly přirozené potřeby a prostředí zvířat.

     Ochrana Druhů a Výzkum: ZOO Wrocław se aktivně zapojuje do ochrany ohrožených druhů a podporuje výzkum v oblasti zoologie. Spolupracuje s různými vědeckými institucemi a organizacemi na projektech ochrany biodiverzity.

     Veřejné Akce a Edukace: Zahrada pravidelně pořádá různé veřejné akce, tematické dny a vzdělávací programy pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také šířit informace o ochraně přírody a biodiverzitě.

     Modernizace a Inovace: ZOO Wrocław se v průběhu let modernizovala a zdokonalovala své instalace. Včetně vytvoření moderních expozic a zlepšení podmínek pro chov zvířat.

     ZOO Wrocław je oblíbeným místem pro rodiny, turisty a milovníky zvířat. Její snaha o ochranu ohrožených druhů a vzdělávání veřejnosti o důležitosti zachování biodiverzity ji činí významným hráčem v oblasti péče o životní prostředí.

 

14255672-187055.jpg   zoo-afrikarium-vratislav-wroclaw-jednodenni-zajezd-tunel-15.jpg