Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Kraków

     Zoologická zahrada v Krakově, známá jako "Zoo Kraków" nebo "Ogród Zoologiczny w Krakowie", je jednou z populárních atrakcí ve městě. Zde jsou některé klíčové informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Zoo Kraków byla otevřena v roce 1929 a má tak bohatou historii sahající do období mezi světovými válkami. Během své existence prošla několika modernizacemi a rozšířeními.

     Poloha a Rozloha: ZOO Kraków se nachází v polském Krakově, poblíž Parku Jordana. Má rozsáhlý areál s různými expozicemi, kde jsou prezentovány různé druhy zvířat.

     Druhy Zvířat a Expozice: Zoo Kraków je domovem pro mnoho druhů zvířat z různých částí světa, včetně savců,  ptáků, plazů a ryb. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvěrněji simulovaly přirozené prostředí zvířat.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Stejně jako mnoho moderních zoologických zahrad, i Zoo Kraków se aktivně zapojuje do projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoo Kraków pravidelně pořádá různé veřejné akce, vzdělávací programy a tematické dny pro návštěvníky. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také zvýšit povědomí o ochraně přírody a udržitelnosti.

     Modernizace a Infrastruktura: Zoo Kraków se v průběhu let snažila modernizovat své instalace a zlepšit infrastrukturu pro zvířata i návštěvníky. Cílem je poskytnout optimální podmínky pro chov zvířat a zároveň nabídnout příjemné prostředí pro návštěvníky.

     Zoo Kraków představuje nejen místo zábavy a rekreace, ale také se snaží hrát roli v ochraně biodiverzity a vzdělávání veřejnosti o důležitosti udržitelnosti a péče o životní prostředí.

 

4.jpg   zoo-krakow-pingwiny-08.jpg