Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Gdańsk Oliwa

     Zoologická zahrada Gdaňsk Oliwa (Zoo Gdańsk Oliwa) je jednou z oblíbených turistických atrakcí v polském městě Gdaňsk. Níže jsou některé obecné informace o této zoologické zahradě:

     Historie a Založení: Zoo Gdaňsk Oliwa byla založena v roce 1954 a od té doby prošla několika rozšířeními a modernizacemi. Nachází se v části města nazývané Oliwa.

     Poloha a Rozloha: Zoologická zahrada se nachází v krásném parkovém prostředí v blízkosti Oliwa Parku. Má rozlohu několika hektarů a nabízí prostor pro expozice různých druhů zvířat.

    Druhy Zvířat a Expozice: Zoo Gdaňsk Oliwa domovem mnoha druhů zvířat z různých částí světa. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvíce respektovaly přirozené prostředí zvířat a poskytovaly návštěvníkům příjemný zážitek.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Zoologická zahrada aktivně participuje v programech na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie.

     Veřejné Akce a Edukace: Zoo pravidelně pořádá veřejné akce, tematické dny a vzdělávací programy pro návštěvníky, aby zvýšila povědomí o ochraně přírody a biodiverzity.

     Modernizace a Inovace: Prostřednictvím modernizace se snaží Zoo Gdaňsk Oliwa neustále zdokonalovat své instalace, což zahrnuje moderní expozice a lepší podmínky pro zvířata.

     Zoo Gdaňsk Oliwa je oblíbeným místem pro rodiny, turisty a milovníky zvířat. Její angažovanost v ochraně druhů a snaha o vzdělávání veřejnosti ji řadí mezi významné zoologické zahrady v Polsku. Pro aktuální informace doporučuji navštívit oficiální webové stránky Zoo Gdaňsk Oliwa.

16635770-d7c0b3.jpg   oliwa_zoo_brama.jpg