Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Drážďany

     V Drážďanech se nachází zoologická zahrada, která je známá jako Zoologisch Garten Dresden. Několik klíčových informací o této zoologické zahradě zahrnuje:

     Historie a Založení: Zoologická zahrada v Drážďanech byla otevřena v roce 1861. Od té doby prošla několika rozšířeními a modernizacemi, aby mohla nabízet lepší prostředí pro chov a prezentaci zvířat.

      Poloha a Rozloha: Zoologická zahrada se nachází ve východní části města Drážďany, a je přístupná místní dopravou. Její areál obsahuje různé expozice a parkové prostředí pro zvířata.

     Druhy Zvířat a Expozice: Zoologická zahrada v Drážďanech domovem mnoha druhů zvířat, včetně savců, ptáků, plazů a ryb. Expozice jsou navrženy tak, aby poskytovaly zvířatům co nejpřirozenější prostředí.

     Ochrana Druhů a Výzkum: Podobně jako mnoho moderních zoologických zahrad, i ZOO v Drážďanech se aktivně účastní projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje vědecký výzkum v oblasti zoologie.

     Veřejné Akce a Vzdělávání: Zoologická zahrada uspořádává různé veřejné akce, tematické dny a vzdělávací programy pro návštěvníky všech věkových skupin. Cílem je nejen poskytovat zábavu, ale také informovat o důležitosti ochrany přírody.

     Prostředí a Rekreace: Kromě expozic nabízí zoologická zahrada v Drážďanech návštěvníkům také možnost relaxace v příjemném parkovém prostředí. Je to místo, kde se návštěvníci mohou odpočinout a užívat si čas strávený v kontaktu se zvířaty a přírodou.

     Zoologická zahrada v Drážďanech hraje důležitou roli v ochraně biodiverzity, vzdělávání veřejnosti a péči o zvířata v jejím areálu.

stazeny-soubor--3-.jpg   stazeny-soubor--4-.jpg