Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Zoologická zahrada Berlín

     V Berlíně se nachází několik zoologických zahrad, ale největší a nejznámější je Zoologischer Garten Berlin. Některé významné informace o této zoologické zahradě jsou následující:

     Historie a Založení: Zoologischer Garten Berlin byla založena v roce 1844 a patří k nejstarším zoologickým zahradám na světě. Její historie byla v mnoha fázích poznamenána významnými událostmi, včetně období během druhé světové války a dob komunistického Německa.

     Poloha a Rozloha: Zoologischer Garten Berlin se nachází v centru Berlína, poblíž náměstí Breitscheidplatz a berlínského nádraží Zoo. Zahrada má rozsáhlý areál, kde jsou umístěny různé expozice a pavilony pro zvířata.

     Druhy Zvířat a Expozice: ZOO v Berlíně hostí velké množství druhů zvířat, zahrnující savce, ptáky, plazy a další. Expozice jsou navrženy tak, aby co nejvěrněji simulovaly přirozené prostředí zvířat a poskytovaly návštěvníkům edukativní zážitek.

     Zoo a Akvárium: Vedle zoologické zahrady patří k areálu také Berlin Zoo-Aquarium, které je domovem pro mnoho vodních druhů a ryb. Tato část nabízí návštěvníkům možnost objevovat fascinující svět podvodní fauny.

     Ochrana Druhů a Výzkum: ZOO Berlin se aktivně účastní projektů na ochranu ohrožených druhů a podporuje výzkum zaměřený na zachování biodiverzity.

     Zoo a Veřejnost: Zoologischer Garten Berlin je oblíbeným místem pro návštěvníky všech věkových kategorií. Nabízí nejen možnost sledovat zvířata, ale také pořádá různé akce, vzdělávací programy a tematické dny.

     Berlínská zoologická zahrada hraje klíčovou roli v ochraně přírody, vzdělávání veřejnosti a zajištění péče o zvířata v jejím areálu.

70737-29781-58337-80266-13863.jpg   stazeny-soubor--2-.jpg